Ce declaratii depune un SRL-D?

Un SRL-D depune declaratii fiscale in functie de vectorul fiscal, intocmai ca si un SRL normal.

Un SRL-D poate depune urmatoarele declaratii fiscale:

– Declaratia 010 – pentru inscrierea in vector a obligatiilor de declarare – TVA, impozit, salarii.

– Declaratia 112 – daca SRL-ul debutant are salariati. Se depune lunar sau trimestrial in functie de optiunea din declaratia 010. Vezi aici un articol ajutator ”In ce conditii poti depune declaratia 112 trimestrial? Pana cand se depune optiunea de modificare vector fiscal?”

– Declaratia  100 – pentru impozitul pe microintreprinderi sau pe profit. Se depune trimestrial. Vezi aici conditiile pentru a fi micro sau profit ”Trecerea de la micro la profit in timpul anului – declaratii, procedura fiscala si contabila” si ”Modul de calcul și declarare a impozitului pe microîntreprindere”.

– Declaratia 300 – daca societatea este inregistrata ca platitoare de TVA. Se depune trimestrial sau lunar, in functie de perioada declarata in 010. Pentru modul de completare vezi ”Cum întocmești și verifici Decontul de TVA?”

– Declaratia 394 – este tot pentru societatiile inregistrate in scopuri de TVA. Este o declaratie informativa si se depune odata cu decontul de TVA, declaratia 300. Nu se depune pe 0 (zero).

– Declaratia 390 – se depune de operatorii care au achizitii/livrari intracomunitare. Se depune numai cand exista operatiuni. Nu se depune pe 0 (zero). Inainte de efectuarea de achiztii/livrari intracomunitare trebuie sa se inregistreze, SRL-D-ul, in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Vezi mai multe si aici ”Achizitie intracomunitara de bunuri de catre un neplatitor de TVA” si ”Achizitie intracomunitara de servicii de catre un neplatitor de TVA”.

– Anual, SRL-D, mai depune:

You May Also Like…

Declarații fiscale specifice 2021

Declarații fiscale specifice 2021

15 ianuarie Declarația 700 se depune online pentru modificarea perioadei fiscale la TVA. Caz 1: Perioada fiscală la...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *