Optiune 2015 – determinare venit net in sistem real

Timp citire:

Au dreptul sa opteze pentru determinarea venitului net in sistem real, in baza datelor din contabilitatea in partida simpla, contribuabilii care realizeaza venituri din:
activitati independende, impusi in anul 2014 la norma de venit;
drepturi de proprietate intelectuala, impusi in anul 2014 la cote forfetare de cheltuieli;
cedarea folosintei bunurilor, impusi in 2014 pe baza cotelor forfetare de cheltuieli;
inchirierea camerelor proprietate personala, in scop turistic, cuprinse intre o camera si 5. Daca se depaseste 5 camere, se trece de la norma de venit la sistem real. Se depune formularul 220 in termen de 15 zile de la producerea evenimentului.

Optiunea pentru determinarea venitului net in sistem real se exercita prin completarea declaratiei 220. Vezi ”Cine depune si cand se depune Declaratia 220?”

In acest sens declaratia privind venitul estimat/norma de venit, se depune la administratia fiscala pana la data de:
2 februarie 2015, pentru contribuabilii care au desfasurat activitate in anul 2014;
in termen de 15 zile de la infiintare, pentru contribuabilii care isi incep activitatea in anul 2015.

A. Pentru veniturile obtinute din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala si cedarea folosintei bunurilor, optiunea de a determina venitul net in sistem real, este obligatorie pe o perioada de 2 ani, de la optiune. Aceasta se considera reinoita daca contribuabilul nu solicita revenirea la norma de venit, dupa expirarea celor 2 ani.

B. Pentru veniturile optiune din inchirierea camerelor cu o capacitate cuprinsa intre o camera si 5, optiunea pentru determinarea venitului net in sistem real, se depune in fiecare an pana la data de 31 ianuarie (anul acesta pana la data de 2 februarie 2015).

Atentie! Declaratia 220 se depune pana in 2 februarie 2015 si de contribuabilii pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit si care in anul 2014 au inregistrat un venit brut peste 100.000 Euro.

Dă share dacă ți-a fost de folos și îți mulțumesc pentru asta!

Alte articole…

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.