Nu iti ajung recipisele la declaratii? Ce e bine sa stii?

Reactualizat pe 2 August, 2020 | Publicat pe 24 January, 2016

Pe site-ul ANAF a aparut un anunt, prin care suntem rugati sa nu retransmitem declaratiile, chiar daca nu am primit recipisele:

Stimaţi contribuabili,
Întrucât peste 80% dintre declaraţiile fiscale cu termen de depunere 25.01.2016 au fost transmise în intervalul 23-24.01.2016, sistemul informatic înregistrează întârzieri la emiterea recipisei de confirmare a depunerii.
Vă rugăm să nu retransmiteţi declaraţiile, în cazul în care nu aţi primit recipisa de confirmare, deoarece acest lucru aglomerează sistemul informatic într-o măsură şi mai mare.
De asemenea, vă informăm pe această cale că veţi primi confirmarea pe măsură ce sistemul va prelucra declaraţiile.
Vă mulţumim pentru înţelegere!

Tinand cont de anuntul de mai sus, este foarte util sa stim ca daca nu ne ajung recipisele, la declaratiile depuse acum in 25 ianuarie, Codul de Procedura Fiscala, are anumite prevederi.

Art. 103, alin. 5 ” Prin excepţie de la prevederile alin. (4), în situaţia în care declaraţia fiscală a fost depusă până la termenul legal, iar din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacţionare a informaţiilor rezultă că aceasta nu a fost validată ca urmare a detectării unor erori în completarea declaraţiei, data depunerii declaraţiei este data din mesajul transmis iniţial în cazul în care contribuabilul/plătitorul depune o declaraţie validă până în ultima zi a lunii în care se împlineşte termenul legal de depunere.”

Asadar, in caz ca ati transmis declaratia in termen (pana in 25 ianuarie) si cand primiti recipisa aveti erori, puteti sa depuneti o declaratie valida pana in ultima zi a lunii. Cum 31 ianuarie este zi nelucratoare, se prelungeste termenul pana pe 1 februarie. Data depunerii declaratiei, va fi ceea din data transmiterii mesajului initial de eroare.

 

Distribuie

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *