Modificari Codul Fiscal 2016 – impozit pe microintreprinderi

Reactualizat pe 2 August, 2020 | Publicat pe 8 September, 2015

Codul Fiscal pentru anul 2016 a fost ieri, 07.09.2015 promulgat de presedinte, urmeaza publicarea in Monitorul Oficial, moment de la care va fi valabil incepand cu 1 ianuarie 2016.

Sa analizam principalele modificari aduse, in ceea ce priveste impozitul micro.

Impozit pe microintreprinderi

  1. Cota de impozitare pentru microintrepinderi ramane la 3%. Cu exceptia unei cote speciale de 1% pentru primii 2 ani, pentru persoanele juridice nou infiintate care au cel putin un singur angajat, sunt constituite pe o perioada mai mare de 48 de luni si nu au detinut titluri de participare la alte persoane juridice.
  2. Nu pot fi microintreprinderi societatile care desfasoara activitati de exploatare, dezvoltare a zacamintelor petroliere si a gazelor naturale.
  3. Se datoreaza impozit pe profit incepand cu trimestrul respectiv daca se depaseste, la microintreprinderi, plafonul de 65.000 euro sau ponderea veniturilor realizare din management si consultanta este mai mare de 20% din veniturile totale.
  4. Modificarea regimului de impozit pe profit la impozit pe venit se comunica pana in 31 martie a anului urmator.
  5. Nu mai este suficienta mentiunea din cererea de inregistrare de la registrul comertului pentru persoanele juridice nou infiintate. Trebuie anuntat in 30 de zile la organul fiscal optiunea de aplicare a regimului microintreprinderilor.
Distribuie

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *