Impozitarea bacșișului va fi eliminată, va fi introdus un impozit forfetar

Reactualizat pe 2 August, 2020 | Publicat pe 16 May, 2015

Taxarea bacşişului și obligația de a emite bon fiscal pe bacșiș vor fi eliminate, potrivit ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Demnitarul a mai precizat că Guvernul va introduce un impozit forfetar, un proiect de act normativ fiind în acest moment în Parlament.

Un proiect de LEGE privind introducerea impozitului forfetar a fost aprobat de Guvern și trimis în Parlament în octombrie 2013, dar proiectul a  fost respins definitiv în Februarie 2015 de către Camera Deputatilor. 
“Solicitările au fost de amânare a taxării bacşişului sau de anulare a lui. Am decis de comun acord eliminarea taxării. Vom introduce probabil de la 1 ianuarie anul viitor un impozit forfetar. (…) Există un proiect în Parlament care se află la Camera Deputaţilor în acest moment şi vom încerca să introducem în Codul Fiscal prevederile acestui impozit forfetar dupa ce patronatele din turism se vor mai uita pe text încă o dată”, a declarat Eugen Teodorovici.

Declarațiile au fost făcute astăzi, 15 mai 2015, după consultările privind fiscalizarea bacşişului organizate de MFP cu reprezentanţi ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piaţă al livrărilor la domiciliu, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie.

Patronatele din turism au solicitat ministerului Finantelor amanarea aplicarii Ordonantei privind taxarea bacsisului cel putin pana in 2016 si luarea in discutie a aplicarii unui impozit forfetar, a declarat pentru HotNews.ro Mohammad Murad.

Sursa: http://codfiscal.net/

Distribuie

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *