Cum se completeaza revisalul in SAGA pentru salariatii straini?

Timp citire:

A aparut pe blogul de la SagaSoftware, indicatiile pentru rezolvarea unei chestiuni destul de controversate. Cum se completeaza revisalul in Saga pentru salariatii straini, tinand cont ca primirea unui CIF/NIF este conditionata de obtinerea unui contract de munca?

Rezolvarea o gasiti in postarea de mai jos:

Iată care sunt pașii pentru un salariat străin, non-UE, ce prezintă un pașaport valabil. Datele de mai jos sunt un exemplu pentru un cetățean din Australia domiciliat în Perth ce are pașaport cu seria Pno și numărul 123456 ce are drept de muncă în România din 01/09/2015 până în 31/08/2020 și este angajat la o firmă din România:

1. Cetățeanul nu are CNP (CIF/NIF) românesc, dar totuși trebuie să i se întocmească un contract de muncă, contract ce este necesar să fie operat în REVISAL și transmis în REVISAL. Așa că în programul SAGA intrați la Fișiere – Salariați și adăugați o linie nouă. Completați numele, prenumele, funcția și data de la care va începe activitatea, salariul, numărul de zile de CO de care va beneficia, la CNP completați cu 13 de zero (un CNP nul, 0000000000000), la județ completați județul sediului firmei, la localitate – localitatea firmei (acestea – județul și localitatea, mai ales localitatea se vor putea șterge la pasul 2), la adresă completați adresa așa cum este ea în pașaport, completați numărul și data contractului și casa de asigurări de sănătate o puteți lăsa pe cea implicită. În imaginea de mai jos aveți un exemplu de completare deschideți imaginea în pagină separată pentru a o putea vizualiza la dimensiune mare)Salariati_straini1

2. Apăsați butonul – “Registru evidență salariați”. Când veți intra în acel ecran veți vedea o imagine similară cu cea de mai jos:

Salariati_straini2

3. Modificați/completați informațiile următoare:

CNP – înlocuiți CNP-ul nul, completat anterior cu seria și numărul pașaportului Pno 123456
Tip act de identitate – selectați din listă Pașaport (sau alt act – Permis de ședere, Alt act de identitate, după caz)
Naționalitate – selectați din lisă naționalitatea salariatului (alta decât Română)
Apăsați butonul ce pictogramă >> pentru a extinde ecranul de detalii.
Completați în continuare și aceste informații:
Tip autorizație, data de început și sfârșit autorizație. Dacă doriți durată determinată selectați din listă valoarea corespunzătoare și operați și data de sfârșit a contractului – dată, care atenție, nu poate depăși 3 ani de la data de început. Selectați norma dacă e alta decât norma întreagă.

Apăsați “Copiere fișier” pentru a se înscrie datele în istoric și pentru a se genera fișierul XML ce va fi validat cu aplicația REVISAL 5.0.8 pentru a se crea fișierul RVS ce se va încărca pe siteul ITM.

Salariati_straini3

4. Validați cu aplicația REVISAL fișierul XML

Salariati_straini4

5. Transmiteți fișierul RVS la ITM.

Ce aveți de făcut în continuare: să obțineți cât mai urgent CIF/NIF pentru salariatul cu pricina.

Ulterior, după ce-l obțineți, modificați în Fișiere-Salariați, CNP-ul din Pno 123456 cu cel obținut. Re-intrați la registrul salariaților și re-generați și re-transmiteți registrul având completat la CNP CIF/NIF obținut. Dacă se va obține și permis de ședere, modificați și tipul de autorizație din pașaport în permis de ședere și apoi copiați fișierul XML și validați-l în vederea transmiterii la ITM

Atenție! Până la obținerea CIF/NIF pentru acel salariat nu veți putea transmite o declarație 112 validă care să conțină și datele salariatului respectiv.

Sursa: http://www.sagasoftware.ro/

Dă share dacă ți-a fost de folos și îți mulțumesc pentru asta!

Alte articole…

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.