Ce site/blog sa urmaresc in materie de contabilite – fiscalitate – resurse umane?

Timp citire:

Tinand cont ca suntem la sfarsit de an, perioada cea mai dificila pentru contabilul roman, vreau sa va fac o lista cu site-urile care le urmaresc eu in materie de contabilitate-fiscalitate-resurse umane. O sa avem nevoie de tot sprijinul pentru a sintetiza cat mai multa informatie din ce ne ofera legiuitorul roman si pentru a o intelege. 🙂

1. Cel mai mult imi place Blogul Saga Software. Cristi Toma este cel care administreaza blogul, scrie foarte explicit si practic, stie o groaza de lucruri si pe deasupra este bihorean. 😛

2. Apoi, este bine daca va familiarizati si cu Forumul de la Saga Software. Chiar daca nu lucrati cu acest program si nu scrieti pe forum, gasiti foarte multe informatii practice si nu teorie si iar teorie. Teoria am facut-o in facultate, o lasam acolo. Noi vream sa vedem cum aplicam ceea ce am invatat.

3. Al treilea in preferintele mele este CodFiscal.net. Aici gasesti ultimile stiri, proiecte de lege, legi aprobate de MFP. Mai pot sa pomenesc aici avocat.net si legestart.ro.

3. Ca sa intelegi spetele de TVA, cel mai potrivit site este InfoTVA. Ce imi place cel mai mult la site este ca iti prezinta atat ultimile stiri in materie de TVA dar iti prezinta si spete – intrebare/situatie care ti se poate ivi cu raspunsul in baza articolelor din Codul Fiscal. Este foarte bine sa urmaresti si tu articolele de lege in Codul Fiscal de pe Anaf pentru ca asa te vei obisnuit cu logica lucrurilor. Codul Fiscal actualizat il vezi aici.

4. Pe partea de contabilitate – monografii contabile urmaresc Contabilul.ro.

5. Ultimul in lista preferintelor mele, dar nu cel din urma, este LegislatiaMuncii.ro. Aici gasesti stiri si spete pe partea de personal – resurse umane.

Un site care promite multe, in viziunea mea, este NoutatiFiscale.ro. Este la inceput de drum, s-a format numai de cateva luni, dar este administrat de un profesor universitar de la ASE care are un dar de a te face sa intelegi lucrurile. Ce iti explica pricepi si tii minte. Are si aricole bune publicate pe site.

Mai sunt multe alte site-uri si bloguri pe acest segment dar multe sunt doar pentru a face vizitatori – nu iti spun mai nimic doar au un titlu de subiect care atrage. Depinde si de preferinte. 🙂

Dă share dacă ți-a fost de folos și îți mulțumesc pentru asta!

Alte articole…

1 Comentariu

  1. Anatol

    La Multi Ani!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *