Cât îl costă pe angajator un salariat în ziua de astăzi?

Reactualizat pe 2 August, 2020 | Publicat pe 8 July, 2014

După cum bine știți, de la 1 iulie, s-a majorat salariul minim brut pe țară la 900 de lei. Ce costuri implică acest lucru?

  • Costuri cu contribuțiile de plătit la finanțe

De la 1 iulie un angajator va trebui să plătească în plus, pentru fiecare angajat câte 64 de lei lunar. Costul total lunar pentru un salariat va fi de 1152 lei din care salariatul va încasa un net de numai 672 lei.

  • Costuri cu transmiterea Revisal

Pentru transmiterea fiecărei modificări a dispozițiilor din Contractul individual de muncă se plătește separat la persoana care se ocupă de personal. Prețul aproximativ pentru transmiterea Revisal variază între 10 și 25 de lei pentru fiecare angajat căruia trebuie modificat salariul.

Costul pentru transmitarea Revisal sunt percepute o singură dată pe când cheltuielile cu salariul si contribuțiile vor fi lunare.

Potrivit HG nr. 500/2011, actul normativ care reglementează Registrul de Evidenăț a Salariațior, orice modificare a salariului se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare. Deci modificarea salariului minim se transmite în Revisal până pe data de 25 iulie 2014.

Atenție! Angajatorii care stabilesc salarii mai mici decât cel minim riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 lei.

[ads2]

Distribuie

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *