Care din cheltuielile acordate administratorului sunt deductibile?

Timp citire:

Cheltuieli de transport si cazare

Sunt deductibile la calculul profitului impozabil cheltuielile de transport si de cazare in tara si in strainatate, efectuate pentru administratori si salariati, calitatea de administrator rezultand din actul constitutiv al societatii sau din contractul de administrare/mandat. – Codul Fiscal art. 21 alin. 2 lit. e din Codul fiscal si pct. 27 NM.

Ce conditii trebuie indeplinite pentru a fi deductibile?

Cheltuielile de transport si cazare in tara si in strainatate, efectuate pentru salariati si administratori , precum si pentru alte persoane fizice asimilate sunt deductibile daca:

– Calitatea de administrator rezulta din actul constitutiv al societatii sau contractul de administrare/mandat. – Legea 31/1990
– Pentru personalul care se deplaseaza in interesul societatii se intocmeste ordin de deplasare. –Ordin 3512/2008
– Justificarea sumelor se face pe baza de documente in termen de 3 zile de la inapoiere din delegatie tinand cont de HG 1860/2006 si HG 518/1995 .

Obligatoriu documentele justificative trebuie insotite de un raport de prezentare a scopului deplasarii si modului de desfasurare a acesteia.

Diurna – deductibila pentru administrator?

Administratorul, daca nu este angajat, nu are dreptul sa beneficieze de diurna (indemnizatie). Diurna este un drept care se poate acorda doar salariatilor. Codul Muncii art. 44, alin. 2

 

Dă share dacă ți-a fost de folos și îți mulțumesc pentru asta!

Alte articole…

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *