Anunt atentionare acordare bon fiscal din 1 martie 2015

Timp citire:

  • Din 1 martie 2015 – duminica, entitatile care emit bonuri fiscale si lucreaza cu case de marcat, deci vand sau presteaza catre populatie, sunt obligati sa afiseze un nou anunt de atentionare.

In anuntul de atentionare este specificat faptul ca operatorii economici sunt obligati sa emita bonul fiscal, nici un alt document. Daca clientul nu primeste bonul fiscal, are dreptul sa plece cu marfa fara sa plateasca.

Anuntul este publicat pe mfinante.ro. Anuntul se listeaza color, format A4.

Acest anunt trebuie afisat intr-un loc vizibil langa casa de marcat, iar in cazul restaurantelor, barurilor, discotecilor,  trebuie afisat pe prima pagina din meniu sau pe fiecare masa.

Amenda pentru neafisarea acestui anunt este cuprinsa intre 2.000 lei si 4.000 lei. Aceasi amenda este valabila pentru sumele neregasite in documentele emise de casa de marcat, registru special sau chitante, plus confiscarea sumelor.

  • Neemiterea bonului fiscal presupune suspendarea activitatii si sigilarea spatiului de catre ANAF.

Amenda contraventionala pentru neemiterea bonurilor fiscale este cuprinsa intre 10.000 lei si 15.000 lei. Suspendarea activitatii se dispune pe o perioda de o luna la 3 luni.

Dă share dacă ți-a fost de folos și îți mulțumesc pentru asta!

Alte articole…

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.