Suspendare PFA, II sau IF – necesare ONRC

Timp citire:

Pentru persoanele care isi desfasoara activitatea prin intermediul PFA, II sau IF, si doresc sa suspende activitatea (datorita modificarii modului de impozitare) pe site-ul Oficiului National al Registrului Comertului, este publicat un ghid cu documentele necesare in acest sens.

Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a modificărilor sau a radierii persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale:

  1. Cererea de înregistrare, bifată în dreptul pct. 7.6. „întrerupere temporară de activitate” – formular;
  2. Declaraţia-tip pe propria răspundere care să ateste că pe perioada întreruperii temporare de activitate nu se desfăşoară activitate (model 3) – Nota de la pct. 6.
  3. Certificatul constatator eliberat în temeiul art. 171 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 359/2004 care atestă că s-a înregistrat declaraţia-tip pe propria răspundere conform căreia firma îndeplineşte  condiţiile de funcţionare, specifice pentru fiecare autoritate publică, respectiv cele prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii, pentru activităţile declarate, în original.
  4. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale – detalii:
  • 45 lei – taxele de registru;
  • 27 lei, reprezentând un procent aplicat taxei de registru – 50% Fondul de lichidare şi 10% fondul de buletin prevăzute de Legea nr. 85/2006;
  • 72 lei pentru înregistrarea declaraţiei pe proprie răspundere (45 lei taxa de registru, la care se adaugă 27 lei reprezentând un procent aplicat taxei de registru – 50% Fondul de lichidare şi 10% fondul de buletin prevăzute de Legea nr. 85/2006).

Daca doriti sa inchideti PFA, II sau IF, procedura o puteti vedea aici.

Dă share dacă ți-a fost de folos și îți mulțumesc pentru asta!

Alte articole…

1 Comentariu

  1. Daniel

    Buna ziua.daca suspend af pe 3 ani mai trevuie sa platesc cas pe astia 3 ani care va fi suspendata?si daca pa anul trecut nu am realizat venitul dexlarat adica 0 nu am lucrat deloc trebuie sa declar la anaf?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *