Ce trebuie sa stii la inchiderea unui punct de lucru?

Reactualizat pe 2 August, 2020 | Publicat pe 19 December, 2015

La inchiderea unui punct de lucru, trebuie sa stiti ca in termen de 30 de zile de la data incetarii contractului de inchiriere/sau de la actul de reziliere a contractului de chirie pentru spatiul care functioneaza ca si punct de lucru trebuie:

  1. Sa anuntati firma de service a casei de marcat. Firma de service va urma procedurile pentru predarea memoriei fiscale. Societatea titulara a punctului de lucru va completa, in acest sens, o cerere care se depune la firma de service.
  2. Dupa ce ati rezolvat cu memoria fiscala, trebuie sa mergeti la Registrul Comertului sa inchideti punctul de lucru. Sa aveti certificatul constatator pentru punctul de lucru, in original.
  3. La finante se depune declaratia pentru radierea punctului de lucru. Se ataseasa o declaratie pentru inchidere punct de lucru, copie dupa rezilierea contractului de inchiriere, hotararea judecatoreasca de inchidere punct de lucru eliberata de ONRC.
  4. Daca a ramas stoc de marfa, obiecte de inventar, etc. faceti procedurile pentru transeferul lor.
  5. Daca aveti contracte de munca pe acel punct de lucru, ori le incheiati prin desfiintare post ori faceti act aditional de modificare a locului de munca.
Distribuie

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *