Ce declarații depune un ONG?

Reactualizat pe 1 December, 2020 | Publicat pe 20 January, 2018

Declarațiile fiscale se depun în funcție de vectorul fiscal.

  1. Dacă organizația non-profit are în vectorul fiscal înregistrați salariați, atunci depune Declarația 112, lunar sau trimestrial, în funcție de opțiune. În general ONG-urile nu au salariați.
  2. ONG-urile pot fi înregistrate în scopuri de TVA, prin opțiune sau dacă au depășit plafonul de 220.000 lei. Dacă sunt la TVA, depun Declarația 300 și Declarația 394, în funcție de perioada fiscală – luna sau trimestru. În general ONG-urile sunt neplătitoare de TVA.
  3. Până pe 25 februarie a anului următor, se depune Declarația 101. Dacă organizația nonprofit nu a avut activitate economică, formularul 101 se va depune pe zero.
  4. Până pe 30 aprilie a anului următor, se depune BilanțulCând ONG-ul nu a desfășurat activitate în primul an de activitate, acesta are posibilitatea depunerii unei Declarații de inactivitate, în loc de bilanț, în termen de 60 de zile de la încheierea exercițiului financiar.


Distribuie

5 Comentarii

  1. ovidiu

    daca are incasari doar din donatii , se considera activitate?Banii sunt in tottalitate in contul bancar.

    Răspuns
    • mihaela

      da este activitate, dar nu activitate economica

      Răspuns
    • Crisan

      Deci incasari din donatii si taxe membri de 220000 lei si trece la TVA.
      Sigur?

      Răspuns
  2. Diana

    Buna ziua!
    Ce se intampla cu un ONG infiintat in 2003 si care nu a depus niciodata formularul 101? Cum pot verifica ce s-a intamplat cu acest ONG? Multumesc!

    Răspuns
  3. Dan

    Buna ziua,

    Am infiintat in octombrie 2021 un ONG. Am comision 5 RON la banca si in rest mi-au oferit gratuitate. Se considera activitate economica? Mai exact ce inseamna activitate economica? Sa am incasari?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *